Την Τετάρτη 3-2-2016 και ώρα 15.00' στον τηλεοπτικό σταθμό "ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" θα μεταδοθεί η εκπομπή "μια φωτογραφία μια ιστορία", στην οποία καλεσμένος είναι ο εκπαιδευτικός κ. Ναπολέων Δαμιανίδης.
Ο κ. Δαμιανίδης, συνταξιούχος καθηγητής Ιστορίας, επί 31 χρόνια δίδαξε σε Δημόσιο Λύκειο του Σικάγου των ΗΠΑ, όπου το 1956 μετανάστευσε για ένα καλύτερο μέλλον, δουλεύοντας αρχικά σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου «Μακεδονία» του Σικάγου (1974-95), και ιδρυτής του «Σπιτιού του Μακεδόνα». Χρημάτισε κυβερνήτης Μεσοδυτικών Πολιτειών (1975-77) και 1ος Αντιπρόεδρος (1978-80), όπως επίσης και Ύπατος πρόεδρος (1982-84) της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ-Καναδά. Διετέλεσε 1ος Αντιπρόεδρος (2005-13) του Διεθνούς Ιδρύματος Μ. Αλεξάνδρου (Δ.Ι.Μ.Α.) με έδρα το Λιτόχωρο Πιερίας.
Ήταν ιδρυτικό μέλος και παίκτης (1948-56) της ποδοσφαιρικής ομάδας «Ηρακλής» Γιαννιτσών. Υπήρξε μέλος, διαιτητής, προπονητής και οργανωτής σεμιναρίων των Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου των Κολεγίων, Πανεπιστημίων και Λυκείων των ΗΠΑ και ειδικά της πολιτείας του Ιλλινόϊς. Είναι μέλος του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου Σικάγου, όπως και του Ποντιακού Συλλόγου "Ξενιτέας" του Σικάγου. Οργανώνει και εξοπλίζει το Ελληνικό περίπτερο στο Φεστιβάλ Εθνικοτήτων του Skokie από το 1991, το οποίο το επισκέπτονται περί τους 25.0000 με 30.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, προβάλλοντας τον Ελληνικό πολιτισμό.
Είναι παντρεμένος και έχει 4 κόρες επίσης καθηγήτριες. Κάθε χρόνο επισκέπτεται ανελλιπώς την Ελλάδα, και περνά τα καλοκαίρια του στα Γιαννιτσά, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του προς την πατρίδα. Στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο κ. Βασίλης Τραούδας, ο καλεσμένος ομογενής θα παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό του αρχείο, μέσα από το οποίο θα αναφερθούν οι μαθητικές του αναμνήσεις της περιόδου του 1950-54, οι ιστορικές μαρτυρίες και τα περιστατικά των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν όσοι τότε ήθελαν να σπουδάσουν ή ακόμη και να αθληθούν συμμετέχοντας σε ποδοσφαιρική ομάδα της τότε εποχής, γεγονότα και στοιχεία του παρελθόντος που έχουν σχέση με την τοπική ιστορία.